Unibet is niet aansprakelijk voor het verlies van Nederlandse gokker

Unibet is niet aansprakelijk voor het verlies van Nederlandse gokkerHet gerechtshof in Amsterdam heeft voor de tweede keer een vordering tegen Unibet, die door een kansspel deelnemer was aangespannen, afgewezen.
Hij had voor bijna €185.000, – verspeeld, waarna hij een vergoeding eiste.
Daarnaast eiste hij ook nog een vergoeding voor de gemaakte onkosten zoals medische zorg, psychologische hulp, en de kosten om van zijn gok verslaving af te komen. Ook de verhuiskosten wilde hij terug vorderen. Door zijn gokverslaving heeft zijn relatie geen stand gehouden, waardoor hij een andere woning moest zoeken.

Unibet werk internationaal vanuit Malta. Om in Europese landen kansspelen aan te bieden via internet.
Ook worden er door Unibet in Nederland de diensten aangeboden. Maar volgens de Nederlandse wet is dat verboden, want Unibet heeft in Nederland geen kansspel vergunning.
Het verkrijgen van de juiste vergunningen om in Nederland de kansspelen aan te bieden is op dit moment niet mogelijk.
In Nederland is er een gokker geweest die anderhalf jaar de diensten heeft gebruikt van Unibet.
De inzet is 2,2 miljoen geweest. Hiervan heeft hij een klein bedrag van €185.000, – verloren.

Kansspel overeenkomt is niet geldig in Nederland.

Het hof heeft geoordeeld dat het aanbieden van een kansspel zonder vergunning niet wenselijk is. Maar het wordt niet als onwenselijk, strafwaardig of illegaal ervaren door de bank. Zolang er aan de Nederlandse richtlijnen van de Kansspelautoriteiten worden voldaan,
Het hof wijst erop dat het aantal spelers, met dergelijke kansspelen, door de jaren heen is opgelopen tot meer dan honderdduizenden spelers. En dat hierbij de wet niet goed gehandhaafd is.
Bij een nieuwe wetgeving is het wel mogelijk om via internet een kansspel vergunning aan te bieden.
De strijd tussen de Unibet en de aanklager kan niet ongeldig worden verklaard, omdat het in strijd is met de wet die hier in Nederland geldt voor de kansspel vergunningen.

Is er een zorgplicht?

Nu is de vraag of Unibet geen zorgplicht heeft, op grond van het verlies van de aanklager.
Daar draaide het hoger beroep ook om. En dat gaat het hof zeker overwegen om te onderzoeken. Omdat ze vinden dat er een groot risico hangt aan de door Unibet aangeboden kansspelen op internet. Een groot risico kan zijn een gokverslaving. En ze moeten waken voor deelneming wat onmatig kan zijn.
Het hof stelt de deelnemer zelf ook aansprakelijk voor de bedragen die worden ingezet. Dit geld ook voor het speelgedag van de deelnemer aan kansspelen.
Ook de duur en de grenzen moeten de deelnemers kennen. Dit is niet aan de aanbieder van de kansspelen. Het is al de tweede keer dat Unibet wordt aangeklaagd door deze kansspel deelnemer.

Geef een reactie

Your email address will not be published.