Arrestaties bij inval in gok café in Rotterdam-Zuid

Arrestaties bij inval in gok café in Rotterdam-ZuidDoor een melding over geluidsoverlast is er in de nacht van dinsdag op woensdag, 8 november jl., een inval gedaan in een illegaal gok café in Rotterdam. Drie mensen werden er in totaal gearresteerd, waaronder de café-eigenaar. In totaal werd er zo’n 20.000 euro in beslag genomen door de politie.

Rond twee uur ’s nachts kwam er een melding van een buurtbewoner dat er zeer veel geluid kwam uit het café. Ook werden er, buiten op straat, gesprekken gevoerd dat er veel geld was verloren in het café. Toen de politie bij de locatie aankwam, sloegen er enkele tientallen mensen op de vlucht. Er werd meteen een onderzoek ingesteld door meerdere politiemensen. Er werd gecontroleerd en de namen van zo’n 32 mannen die nog in het pand aanwezig waren, of die al gevlucht waren, werden genoteerd.

Arrestaties

Een 34-jarige man, de eigenaar van het café, werd gearresteerd. Hij had ruim 8000 euro bij zich, dit werd allemaal in beslag genomen. Er werd ook een 44-jarige man uit Montenegro gearresteerd, welke ruim 10.000 euro op zak had om te witwassen. Tijdens de controle bleek dat er een 28-jarige man uit Rotterdam aanwezig was, welke nog een gevangenisstraf moest uitzitten en nog geldboetes had openstaan. Ook deze man werd gearresteerd.

Nader onderzoek

Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld. Hoe er precies illegaal gegokt werd is nog onduidelijk. Ook waren er aanwijzingen gevonden dat er mogelijk ook sprake zou zijn van illegale prostitutie. Dit wordt nog nader onderzocht door de politie.

Illegaal gokken

Het illegale gokken is oncontroleerbaar, voor de gokkers is er geen garantie op een eerlijk spel. Ook lopen zij, daarbovenop, kans op een flinke boete. Er is geen toezicht en hierdoor is er een grotere kans op gokverslavingen of het gokken door minderjarigen. Zicht op de geldstromen is er niet, maar deze geldstromen zijn vaak aanzienlijk hoog. Wanneer mensen hier geld inzetten, kan dit ongeregistreerd. Het illegale gokken wordt dan ook zeer vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Hierdoor worden vaak vele gezinnen gedupeerd, doordat er geld voor een studie van de kinderen wordt gebruikt, of het weekgeld voor boodschappen, waardoor deze niet meer gehaald kunnen worden. Al met al zijn er veel aspecten van illegaal gokken in Rotterdam-Zuid.

Geef een reactie

Your email address will not be published.