Kansspelautoriteit doet onderzoek naar lootboxes in videogames

De Kansspelautoriteit gaat onderzoek doen naar lootboxes in bepaalde videogames. Deze spelelementen die gekocht kunnen worden hebben er alle schijn van dat het een kansspel is. Voor kansspelen die online worden aangeboden zijn momenteel nog geen vergunningen mogelijk.

Kansspelautoriteit doet onderzoek naar lootboxes in videogames

Illegale content in spellen

Het grote risico zit in de zogenaamde lootboxes. Deze kunnen gekocht worden met echt geld. Echter is het van te voren niet bekend wat er in zit en zit er een soort kansspel element in aldus de Kansspelautoriteit.

Tegenwoordig maken veel meer spelontwikkelaars gebruik van in app aankopen waarmee veel geld verdiend kan worden. Zo bevatten de spellen Call Of Duty World War 2 en de Star Wars-game Battlefront II ook de mogelijkheid om lootboxes te kopen.

Vooral bij minderjarige spelers zijn de risico’s groot. Ze geven snel veel geld uit aan deze lootboxes zonder na te denken over de eventuele gevolgen.

In een artikel van Nu.nl laat de Kansspelautoriteit weten “Stel dat we er van uitgaan dat het gaat om een kansspel dan is dit verboden. In Nederland is een kansspel vergunningsplichtig wanneer er een prijs of premie mee valt te winnen. Voor online kansspelen hebben we nog geen vergunningsstelsel.

Of de spelelementen daadwerkelijk verboden zijn zullen we binnenkort horen van de Kansspelautoriteit.

Ook de Kansspelcommissie in België start een onderzoek naar de Lootboxes.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.