Aanhoudingen in onderzoek naar illegaal gokken

In een onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket zijn er op 19 oktober jl. 3 verdachten aangehouden door de FIOD. Het onderzoek gaat over het opzettelijk niet afdragen van loonheffing en het niet afdragen van kansspelbelasting voor ongeveer 300.000 euro.

Aanhoudingen in onderzoek naar illegaal gokken

Er zijn in Muntendam 2 woningen en in Marum 1 woning doorzocht door de FIOD, maar ook op 2 bedrijfslocaties in Nieuwe Pekela en in Marum is onderzoek verricht. Er is op ongeveer 120 speelautomaten beslag gelegd door de belastingdienst. Dit hebben ze gedaan voor openstaande belastingschulden.

Een 50-jarige man en 2 broers van 50 en 39 jaar uit Marum zijn de verdachten. Er bestaat een vermoeden dat de broers in 2014 en 2015 voor ongeveer 300.000 euro aan kansspelbelasting niet hebben afgedragen aan de belastingdienst. Daarnaast worden de broers ook nog verdacht van het exploiteren van speelautomaten zonder vergunning in maart van dit jaar. Er is een vermoeden dat na het intrekken van de vergunning de verdachte uit Marum via zijn B.V. de gelegenheid bood om speelautomaten te exploiteren aan de 2 broers. Er wordt samengewerkt met de Kansspelautoriteit om dit onderzoek te kunnen uitvoeren. Bij 38 horecaondernemingen is er beslag gelegd op de speelautomaten door de belastingdienst. Ook zijn er bij de 2 broers op het bedrijfsadres nog speelautomaten in beslag genomen.

Het is in Nederland niet toegestaan om gokspelen aan te bieden zonder een vergunning, dit ondermijnt het financieel-economische stelsel en het overheidsbeleid ten overstaande van het gokken. Doordat er dan geen zicht is op omzet, geldstromen, eventuele verdiensten en de controle op manipulaties van kansspelen is niet meer mogelijk daardoor. Ook wordt er op die manier kansspelbelasting ontdoken in Nederland.

Geef een reactie

Your email address will not be published.